2/24/2014

# Gerilim # Kitap Yorumu # macera # Martı Yayınları

Sona Kalan - Tess Gerritsen

kozmokitap


 Kitabın Adı: Sona Kalan
  Orjinal Adı: Last to Die
  Yazarı: Tess Gerritsen
  Yayınevi: Martı Yayınları
  Sayfa Sayısı: 477
  Goodreads Puanı: 4.04
  Puanım: 4.90

     Yine bir Tess Gerritsen kitabı ile sizlerleyim. Martı Yayınlarından çıkan son kitabı "Sona Kalan".Çok şey söylememe gerek yok. Akıcı tarz , sürükleyici bir macera ve okumaktan çok keyif aldığım bir kitap. Tek sevmediğim tarafı kapak dizaynı oldu. Eski serilerdeki kırmızı- beyaz dizayn daha güzeldi. Bu kitabın orjinal dizaynı da bu şekilde. Fakat ben yine de Martı Yayınlarına duyurmak istiyorum "bu renkleri ve dizaynı sevmedim." Biraz bu hali biraz iç karartıcı değil mi sizce de?

     Gelelim kitabın konusuna:



    Üç çocuk... Önce aileleri  sonra ise yanlarında kaldıkları koruyucu aileleri trajik şekilde öldürülür.[ İfade biraz ana haber bültenlerindeki gibi oldu:)] Bu üç çocuğun  sonra özel , güvenlikli bir okulda enkalmaya başlar. Bu okulda bir önceki kitaplardan hatırladığımız Maura ile Wyoming dağlarından sağ kurtulan Jullien da vardır. Maura da bu okula Jullien'i ziyarete gider ve kadro tamamlanır. Jane ise hem anne baba kavgası hem de annesinin düğün hazırlıklarıyla uğraşırken bir cinayet soruşturmasını üstlenir. Anne olduktan sonra özellikle çocukların kurban olduğu olaylarda daha bir duygusallaşan Jane , bu olayda tuhaflıklar ve mantığa uymayan bazı parçalar olduğunu hisseder. Üç çocuğun sağ kurtulduğu üç ayrı olay bir tesadüf mü, yoksa bağlantılı mı?
Jane bu sorular üzerinde durmaktadır. Olaylar araştırdıkça içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Sır perdesini aralayabilecek midir? Olaylar bağlantılı mı yoksa rastlantı mıdır?  Kahramanlarımızın hayatları tehlikede midir? Ya çocukların kaldığı okul gerçekten güvenli mi?

    Dahası mı? Kitapta....

    Heyecanlı, sürükleyici bir polisiye gerilim. Arada yazarımızın mesleğinden dolayı (doktor, iç hastalıları uzmanı) tıbbi ayrıntılar da mevcut. Kesinlikle bu kitap tavsiye listeme girmiş bulunuyor.

   Sağlıklı ve mutlu kalın. Elinizden kitapların  eksik olmaması dileğiyle....
 

kozmokitap







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.