10/02/2014

# İthaki Yayınları # Kitap Yorumu # Peter Straub

Yitik Oğlan Yitik Kız - Peter Straub

 
Yitik Oğlan Yitik Kız

    Hep aynı tarz kitapları üst üste okumamaya gayet ediyorum. Hep aynı tarz okuyunca keyfine pek varamıyorum. Biraz çeşniyi, baharatı seviyorum sanırım:) Günebakan'ı okuyup duygulanınca biraz da polisiye- gerilim okuyalım dedim ve Peter Straub'un Yitik Oğlan Yitik Kız kitabını aldım elime. Bu kitap bitince devamı niteliğindeki Gece Odasında kitabını okuyacağım. İkisi de elimdeyken okuyayım, bu sefer çeşni olamayacak maalesef.

      Daha önce Peter Straub okudunuz mu bilemiyorum. Stephan King bu kitap için " Straub'un bugüne kadar yazmış olduğu en iyi kitap " demiş. Ben Stephan King'in romanlarını daha çok sevdim açıkçası... Kitaba başlayınca konu biraz ağır ilerliyor. İlk bölümlerde bu yüzden sıkılabilirsiniz. Çok aşırı bir aksiyon yok kitapta, fakat belirsizlik, ne oldu sorusu , gizemli ve fantastik öğeler kitabı ilgi çekici kılıyor.

Yitik Oğlan Yitik Kız

   Korku kitapları yazarı olan Tim ağabeyi Philip'in eşi Nancy'nın bilinmeyen bir nedenden intiharını duyunca şok olur. İntiharın nedenini kimse bilmemektedir. Bu normal bir intihar da değildir. -Ben bu bölümde çok güldüm. - Nancy sıcak küveti doldurmuş  , yirmi adet uyku ilacı içmiş, küvete girmiş, başına naylon poşet geçirip bağlamış ve bileklerini dikey olarak kesmiştir. İşini sağlama almış. Nancy'nin ölümünden bir hafta sonra Tim'in yeğeni on beş yaşındaki Mark ortadan kaybolur. Bunun üzerine Tim yeğenini bulmak için araştırmaya başlar ve bu sayede biz de adım adım Mark'ın yaptıklarını öğreniyoruz. Kasabalarında başka çocuklar da kaybolmuş ve ölü olarak bulunanlar olmuştur. Mark da mı bu caninin elindedir yoksa başına esrarengiz bir olay mı gelmiştir? Araştırmalardan Mark'ın arka sokaktaki boş evi saplantı haline getirip , o evi araştırdığını öğrenirler. O evin de gizemli ve ürkütücü bir geçmişi vardır....

 

   Başlarda sıkılmış olsam da konu ilerledikçe kitabı elimden bırakamaz oldum. İlginç bir konusu olan kitapta yazar her konuyu en ince detaylara kadar  anlatmış. Sonuç olarak kitap aman aman olmasa da sevilmiştir.







Yitik Oğlan Yitik Kız
Kitabın Adı : Yitik Oğlan Yitik Kız
Yazar : Peter Straub
Yayınevi :İthaki Yayınları
Orjinal adı : Lost Boy Lost Girl
Çevirmen : Sönmez Güven
Sayfa Sayısı :351

Korku romanları yazarı Tim Underhill'in ağabeyinin eşi Nancy, bilinir bir nedeni olmaksızın intihar eder. On beş yaşındaki oğlu Mark da, annesinin intiharından bir hafta sonra ortadan kaybolur. Tim'in, bu iki gizemli olaya dair araştırmaları onu, yıllar önce bir seri katilin sığınağı olmuş, metruk bir eve yöneltir. Bu lanetli ev, yıllardır sallanan bir sırrın izleriyle doludur. Tim'in, insanın kanını donduran bir dehşet öyküsüyle yüzleşmesi artık kaçınılmazdır.






Peter Straub Kimdir ? 

Peter Straub
2 Mart 1943'te, Wisconsin'in Milwaukee kentinde doğdu. Wisconsin Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1965 yılında mezun oldu. İzleyen yıl Columbia Üniversitesi'nde aynı dalda master yaptı. 1972 yılında iki şiir kitabı ve 1973 yılında da bir roman yayınlandıktan sonra, yayıncısının önerisiyle 'gotik' türe geçiş yaptı ve bir dizi öykünün ardından korku türündeki ilk kitabı Julia'yı 1975 yılında yazdı. 1979 yılında yayınladığı, daha sonra sinemaya da uyarlanan, Ghost Story (Hayalet Öyküsü) adlı romanıyla büyük bir şöhret kazandı. Peter Straub yirmiden fazla dile çevrilmiş on altı roman yazdı. Lost Boy Lost Girl (Yitik Oğlan Yitik Kız) adlı kitabı 2003 yılı Bram Stoker Ödülü'nü kazandı.                                            





                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.