11/27/2014

# Doğan Kitap # Gerilim # Harvest # Hasat

Hasat - Tess Gerritsen

Kozmokitap

    Woow, muhteşem bir kitap daha bitti, hele Tess olunca tadına doyum olmaz oluyor. Kitap hemen bitmesin diye yavaş yavaş okudum. Ne kadar ağırdan alsam da sonunda bitiyor maalesef. Tess Gerritsen'in adını tüm dünyaya duyuran roman Hasat'tır. Bu kitap ile tıbbi-gerilim romanları yazmaya başlamıştır yazar.

    Abby , Bayside hastanesinde cerrahi asistanıdır. Asistanlığının ikinci yılındadır ve çok yoğun çalışmaktadır. Aynı hastanede çalışan göğüs cerrahı Mark ile birlikte yaşamaktadırlar ve şimdiden organ nakil ekibinden bir iş teklifi almıştır. Abby'nin trafik kazası geçirmiş bir hastasının beyin ölümü gerçekleşir ve hastanın eşini organ
bağışı konusunda ikna ederler. Hastanın kalbi 14 yaşında bir çocuğa verilecekken son anda hastane yönetimi kalbin başka bir hastaya verileceğini söyler. Abby ve Dr Vivian çocuğun bu kalpten mahrum kalmaması için beraber çalışarak başka bir hastanede çocuğa bu kalbin takılmasını sağlarlar. Bu olaydan sonra işler karışır. Kalbi alamayan hastanın kocası çok zengindir ve Abby ile uğraşmaya başlar. Abby'nin başına akla hayal gelmemiş olaylar gelmeye başlar. Artık kim dost kim düşman emin değildir.

      Okyanusta bir gemi ve gemide çocuklar vardır. Rusya'dan  gelen bu gemideki çocuklar yetimdir , bu çocuklar Amerikalı ailelere evlatlık verileceklerini düşünmektedirler. Bir tek 10 yaşında bir eli doğuştan olmayan Yakov bu insanlara güvenmemektedir. Gemide bir tuhaflık olduğunu fark eden Yakov kimseye güvenmemeye başlamıştır.

      Son derece sürükleyici, düşündürücü bir roman Hasat. Son sayfaya kadar heyecanda ve adrenalinde bir düşme olmuyor.Okuyucunun okurken tüylerini diken diken edecek bir konuyu işliyor ve düşünüyorsunuz " Ben olsam sevdiğim için ne kadar ileri giderdim?"...

Sevgilerle♥♥♥

Hasat 
Harvest
Tess Gerritsen
Doğan Kitap
310 sf


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.