1/14/2015

# Arkadya Yayınları # gündüzsefası # Kitap Yorumu # Morning Glory

Gündüzsefası - Sarah Jio

Kozmokitap

 Gündüzsefası
Sarah Jio
Morning Glory
Arkadya Yayınları
357 sf.


     Sarah Jio'nun Arkadya Yayınlarından çıkan son kitabı Son Kamelya'yı okumuş bulunmaktayım. Biraz yavan olduğuna dair eleştiriler okusam da kitap hakkında, ben genel olarak sevdim. Eleştirdiğim, farklı olsa daha iyi olurdu dediğim bölümler olmadı dersem yalan olur. Yazarın yazı stili hep aynı kaldığı için bu tarza alışıyoruz ve ilk kitabı ile bizi etkileyen yazar diğer kitapları ile şaşırtmayı başaramıyor. Tarzını biraz daha geliştirmesi ve okuyucuyu şaşırtması daha iyi olur diye düşünüyorum. 

      Kitabı büyük bir zevkle okudum. Kış aylarında okunabilecek romantik kitaplardan. Sonu ve gidişhatı beni çok şaşırttı diyemeyeceğim çünkü okurken az çok bazı şayler tahmin edilebiliyor. En çok sevdiğim şey ise konunun yüzen evlerde geçmesi. Öyle bir yerde yaşamak isterdim:)) Kitabın isnimden dolayı daha fazla gündüzsefa'sından bahsedileceğini düşünmüştüm. Fakat sonunda kitabın isminin neden Gündüzsefası olduğunu anlıyoruz. Bundan sonra Sarah Jio'nun kitaplarının Pena Yayınevinden çıkacağını da buradan hatırlatmış olayım.
çiçek
Gündüzsefası


   Standart Sarah Jio kitaplarındaki gibi Gündüzsefası da geçmiş ve günümüzdeki iki karakteri , yaşamlarını, acılarını ve ikisinin ortak noktalarını anlatıyor. Ortak noktaları Seattle'daki Tekneler Caddesinde bulunan yüzen ev.  İki bayan karakter Ada ve Penny. Penny geçmişten Ada ise günümüzden bir karakter. 

    Ada bir dergide gezi yazıları yazmaktadır. Son zamanlarda kendini sadece işine vermiştir. Düşünmemek için sürekli çalışır. Geceleri ise hiç uyuyamaz. Bunun çok acıklı bir sebebi vardır. Bir kazada Ada, eşi ve küçük kızını kaybetmiştir. Bu acı ile yaşaması çok zordur. Bu konuda psikolojik destek almaktadır ve kendini sadece işine vermiştir. Bu şekilde nefes almasının ne kadar zor olduğunu fark edince New York'tan uzaklara gitmeye karar verir. Bir nevi aslında kendisinden kaçmaktadır. Nereye kaçarsak kaçaçalım kendimizi de hep yanımızda götürürüz. Kaçmak bir çözüm müdür? Ada'nın Tekneler Caddesindeki serüveni de böylece başlar. 

     Penny annesinin isteği ile bir hanımefendi yetiştirme okuluna gitmektedir. Bir gün kahve almak için dışarı çıktığı sırada Yakışıklı bir adam ile tanışır. Dexter bekar ünlü bir ressamdır. Kısa zamanda evlenirler ve Tekneler Caddesinde yaşamaya başlarlar. Dexter ile evlilikleri başlarda iyi ise de sonraları sürekli resim yapma bahanesi ile başka bir yerde kalmaya başlar. Yalnız kalan Penny vaktini yemek yaparak geçirir. Taa ki komşuları Colin ile tanışana kadar.

   Ada komşuları ile tanışır ve evin geçmişini ve orada kaybolmuş olan bir kadını öğrenir. Bu olay merakını cezbedince araştırmaya başlar. Bu araştırmalarını sonucuna ulaşacak mıdır? Ya da Ada acısını biraz olsun hafifletip tekrar hayatına devam edebileck midir? Bu sorulara yazarımız akıcı uslubu ile cevaplarını kitabımızda veriyor. Ben kitabı sevdim. Sarah Jio kitaplarını okumayı sevenler de,  tarzını hiç bozmayan yazarın bu kitabını seveceklerdir. 

     Sevgilerle♥♥♥ 
kozmokitap
    

1 yorum:

  1. Kış aylarında okunabilecek olması ve konunun yüzen evlerde geçmesi ilgimi çekti. Yorumundan sonra kitabı seveceğimi düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.