1/09/2015

# Kitap Yorumu # Müptela Yayınları # Şahmelek

Şahmelek - Merve Akıncı

Merve Akıncı


Şahmelek
Merve Akıncı
Müptela Yayınları
485 sf.

"Sana aşık olacağım.... Sen beni sevmek zorunda değilsin. Ama ben senin olacağım..."
    Kapak resmi , bu güzel alıntı ve ismi ile dikkat çeken bir kitap Şahmelek. Yazar Merve Akıncı akıcı, okuyanı bağlayan , etkisi uzun süre silinmeyen bir kitap yazmayı başarmış. Kitabı bir günde okumayı bitirdim. Ancak etkisinden çıkıp yeni kitaba başlamam ve hislerimi bir nebze olsun yazıya dökmem zaman aldı. Kitap matbaadan çıkıp reklamları, okuyan resimleri , abartılı yorumları yayınlanmaya başladığı zaman o kitabı okuma isteğim azalıyor ne hikmetse. Çok abartılan , çok fazla reklam yapılan kitapların büyük kısmı fos çıkıyor bana göre. Bu kitap için de acaba öyle mi diye düşünmüştüm.


   Öyle edebi içeriğe sahip, klasik olabilecek bir kitap bekliyorsanız , değil. Ancak hoş vakit geçirmek, biraz duygusallaşmak istiyorsanız muhteşem bir şeçim olur Şahmelek. Birçok yabancı yazarın yazdığı romantik kitaptan daha iyi olduğunu söylemeliyim. Son zamanlarda yerli yazarlarımızın bu başarısı beni sevindiriyor.

     " Sarılmak , bir bedende iki kalp atışını hissetmekti. Öyle bir elektrikti ki sarıldığınızda her şey silinirdi yeryüzünden. Sadece o an olurdu. Sonsuz bir huzur kaplardı havayı... Tutku , istek ya da şehvet değildi." (sf. 51)
    22 yaşında üniversite öğrencisi olan İde, ailesinin hasta kardeşini tedavi ettirmek için Amerika'ya gitmesinin üzerine Balkanlı ailesinin evinde kalmaya başlar. O evde çalışan Dilber Teyze , anneannesinin arkadaşıdır. İde'ye o gözkulak olacaktır.  Balkanlı ailesi üç kişiden oluşmaktadır. Anne Firuze Hanım, baba Uğur Bey ve oğulları Aslan . Aslan Balkanlı lacivert derin gözlere sahip , etkileyici fakat bir o kadar da soğuk birisidir.
Bir gece İde rüyasında Aslan Balkanlı'yı görür.  Rüyasında ona Şahmelek diye seslenmektedir. Bu rüyanın etkisinden kurtulamayan güzel kızımız İde'nin Aslan 'a karşı merakı iyice artar ve bu merak büyük bir aşka dönüşür.

                  " İde, sen benim için çalınmamış bir notasın..."(sf. 80)
      Tabiri caiz ise İde , Aslanı'ı tavlamak için uğraşıyor gibi gözüküyor kitabımızda. Okudukça Aslan'ın davranışları ve sebebinin  ne olacağı bir okuyucu olarak benim de merakımı cezbetti. Ortalarda dolaşan gizemli bir tip hangi kızın ilgisini cezbetmez ki....Gizemli birisini fark edince ne hikmetse Sherlock Holmes kesiliyoruz:)) Bu yönden İde'nin bu  çabasını anlayabiliyorum. Fakat bu merakın dozunu tutturamayan İde , Aslan'a sırılsıklam aşık oluyor.

" Öyle ki sarılmak en iyi ilaçtı. Sarılmak iyi hissetmenin en yalın haliydi. Sıcaktı, Huzur vericiydi. Bir güven alışverişiydi. Birbirinin üstüne koku geçmesi ve bu kokunun hafızadan hiç çıkmaması... O kokunun şişelenme ihtimalinin olmaması.... Mutluluğun kokusu.... "  (sf. 126)
     Mutlulukla, kavga ile, inişli çıkışlı bir aşk hikayesi Şahmelek. Son dönemde revaçta olan cinsellik bölümlerinden de biraz var kitapta. Okumak isteyenlere belirteyim.

   Son zamanlarda yaptığı atılımlar ve bizi güzel kitaplarla buluşturmasından dolayı Müptela Yayınları'nı kutluyorum Yazar Merve Akıncı'ya da kitabı çok sevdiğimi ve yeni kitaplarını da sabırsızlıkla okumak istediğimi belirtirim.

Sevgilerle♥♥♥
kozmokitap

4 yorum:

  1. O kadar güzel bahsetmişsin ki ablam meraklandım valla :)
    Bu arada foto süper olmuş..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, fotoyu güzelleştiren güller. Sakın bir yerden sana tanıdık gelmiş olmasın ;) sevgiler...

      Sil
    2. Fotoyu guzellestiren senin kalbinin guzelligi ablam..:)

      Sil
    3. Çok incesin canım. Güzellik bakan gözdedir:)))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.