12/17/2015

# Altınpost Yayınları # Kitap Yorumu # Lamia Kan Bağı # Orkide Ünsür

Lamia Kan Bağı - Orkide Ünsür

Lamia Kan Bağı

 
"Görünüşe aldanma. Bazen canavar, masum bir güzelliğin arkasına yerleşir, bazen şeytan sandığının içinde bir melek gizlenir!"

  Mart 2015 te Altınpost Yayıncılıktan çıkan Lamia Kan Bağı kitabının yazarı Orkide Ünsür kısa film/ belgesel dalında ödüllü bir yönetmen ve senaristtir. İstanbul Üniversitesi İşletme  mezunu olan Orkide Ünsür ulusal TV kanalları ve prodüksiyon firmalarında muhabir, yönetmen&prodüksiyon asistanı , metin yazarı, yardımcı yönetmen, yönetmen ve prodüktör olarak çalışmıştır . Kısacası çok becerikli bir bayandır Orkide Ünsür. Kendisine beni bu güzel kitap ile tanıştırdığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Lamia Kan Bağı

    Lamia Kan Bağı 19.yy lın sonunda geçen gotik, romantik, heyecanlı ve çok güzel bir kitap . Zeki, güzel, yetenekli bir kız olan Lamia Paris'te Güzel Sanatlarda resim öğrencisidir. Annesi onun doğumundan hemen sonra ölmüş babasını ise hiç tanımamıştır. Onu anneannesi ve teyzesi büyütmüştür. Ağır hasta olan teyzesi ölmeden önce Lamia'yı İstanbul'a çağırır ve ona ailevi bir sırdan bahseder. Bu sırdan sonra Lamia'nın hayatı tamamen değişir. Vampir olduğunu düşündüğü babasını aramaya başlar ve bu yolda hayatının aşkı ile karşılaşır ve bu yol onu maceraya sürükler. İstanbul, Paris ve Bavyera'da dolaşıyoruz Lamia ile birlikte.

Lamia Kan Bağı

   Vampirlikle ilgili ipucu vermeye çekinmiyorum , zaten kapağa bakınca ne olduğu anlaşılıyor. Vampir efsanesine Orkide Hanım bambaşka bir yolla yaklaşmış ve yeni bir vampir efsanesi oluşturmuştur.

   Son zamanlarda özellikle Wattpad yazarları çoğaldıktan sonra yeni çıkan kitapların çoğu bana balon misali geliyor. Bu kitabı gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz , yazar çok güzel bir iş başarmış ve kalıcı bir kitap oluşturmuş. Kitap hediye geldi diye abarttığımı düşünmeyin çünkü yazar gerçekten de övgüyü hak ediyor. Farklı ülkemizde olmayan farklı bir konu üzerine yazdığı kitap Yurt dışında yazılan vampir kitaplarından daha güzel bana göre. Osmanlı 'nın son zamanlarında geçen kitap dönemin özellikleri ile şekillenmiş . Tasvirler , dönem insanlarının hareket ve düşünceleri yazıya büyük bir başarı ile yansıtılmış. Kitabı okurken ağır ağır tadını çıkara çıkara okudum.

Lamia Kan Bağı

   Sonuç olarak kitabın konusunu , gidişatını ve yazarın kalemini çok sevdim. Kaleminize sağlık Orkide Ünsür!...

"Yaşamımız boyunca kalbimizin kaç vuruş yapacağı , henüz biz dünyaya gelmeden önce belirlenmiştir. Yüreğin ne kadar hızlı atarsa, ölüme de o kadar çabuk yaklaşırsın...." 

Lamia Kan Bağı
Kitabın Adı : Lamia Kan Bağı
Yazar :Orkide Ünsür
Yayınevi : Altınpost Yayınları
Sayfa Sayısı : 320
' Lamia-Kan BAĞI, benim daima desteklediğim, Türkiye'de çıkmasını arzu edip beklediğim türde yazılmış ve bu açıdan öncü olması gerektiğini düşündüğüm bir ilk roman.Orkide Ünsür'ün dili ise etkileyici ve oldukça sinematografik.'
 -Giovanni Scognamillo Yazar , Araştırmacı, Sinema Tarihçisi , Eleştirmen , Çevirmen , Eğitmen-


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.