1/21/2017

# Arkadya Yayınları # İpeği İşleyen Kız # Kelli Estes # Kitap Tanıtımı

İpeği İşleyen Kız - Kelli Estes || Kitap Tanıtımı

Kozmokitap


Kitabın Adı : İpeği İşleyen Kız

Yazar :Kelli Estes

Yayınevi :Arkadya Yayınları

Orjinal adı :The Girl Who Wrote in Silk

Çevirmen : Duygu Parsadan

Sayfa Sayısı :456

Etiket Fiyatı : 20.00 TL

Türü : Roman

Baskı Tarihi : Ocak 2017

Çıkış Tarihi : 20 Ocak

  Keder kuşlarının başının üzerinde gezinmesini engelleyemezsin ama saçına yuva yapmasını engellersin…

Bir Çin atasözü der ki: “Keder kuşlarının başının üzerinde gezinmesini engelleyemezsin ama saçına yuva yapmasını engellersin…” Büyükannesi ve babasıyla yaşayan Mei Lien’in tek bildiği topraklar, doğup büyüdüğü Seattle’dı. Sırf Çinli olduğu için beyaz adamlar ona bulaşmasın diye erkek kılığına girerek dolaştığı topraklardı burası. Ta ki beyaz adamlar onu ve onun gibi olanları ülkelerinde istemediklerini söyleyip hepsini bir gemiye doldurana kadar…


Mei Lien gemiye bindiği sabahın gecesinde yaşananları hiç unutmadı. Herkesin yaptığı gibi hayatına devam etti belki ama unutmadı. Tek dayanağı, deniz ve onlardan bir işaret gelsin diye beklediği atalarıydı. Sözlerine kulak verilmeyeceğini bildiği için kimseye anlatmadı yaşadıklarını. İpeği eline aldı ve tüm hayatını ona işlemeye başladı.


Uzun zaman alsa da adaletin er ya da geç yerini bulacağının farkındaydı çünkü gerçekler ortaya çıkmak için gün sayardı…

Gerçek olaylardan esinlenerek romanını oluşturan Kelli Estes, kadınların ne kadar güçlü olabileceğini ve bedeli ağır olsa da asla doğrulardan kaçmadıklarını çarpıcı bir dille ortaya koyuyor. Kalbe dokunan bu hikâye, geçmişimizden arınmadığımız sürece günümüzle uzlaşamayacağımızın bir kanıtı…

                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Nilüfercim senin kitap seçimlerini seviyorum. Sanirim okuma zevkimiz uydugundan bugün ne yazmis diye merak ettiklerimdensin.

    YanıtlaSil
  2. Kapak ne hoşmuş öyle :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.