6/13/2017

# Jane Casey # Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları

5. Kurban - Jane Casey

kozmokitap


  " Medya ona Ateşçi diyor. Acımasız katil Londra'nın tenha köşelerinde kurbanlarını öldüresiye dövdükten sonra vücutlarını ateşe veriyor. Dört kadın öldü. Ve şimdi beşinci kurban bulundu...."


 Jane Casey'nın kitaplarının çok iyi olduğunu duymuştum , okuyunca bunu daha da iyi anladım. Polisiye kitaplara bayılan birisi olarak bu kitap benim onayımı almıştır .Her ayın 5 inde yazarın bir kitabını okuyacağız. Katılmak isterseniz bekleriz. Temmuz ayında Ölümün Soğuk Sesi var.

    Kitap karakterlerin ağzından yazılmış ki ben bunu çok severim. Olay kurgusu da çok güzel, yazar ipucu verse de kesin budur diyemiyorsunuz. Üstelik tek bir olay da değil kitaptaki ...

   Ateşçi olarak bilinen , yalnız kadınları önce dövüp sonra yakan bir katil var ortada. Katili yakalamak için ise hiç kanıt yoktur. 5. bir cinayet daha işlenir. Bu cinayet de her ne kadar Ateşçi cinayetine benzese de ufak detaylarda farklılıklar vardır. Bu iki cinayetin katili aynı mı değil mi? Aynı işe yine ipucu yok , nasıl yakalanacak? Değil ise kopya cinayet mi yoksa birisi polisi yanıltma mi uğraşıyor? ? Polis olayı çöze bilecek mi ;) Yoksa herşey çok basitte polis mi çözemiyor? ??¿¿ .....

Dedektif Maeve 'ı çok sevdim. Başarılı ve kendinden ödün vermeyen bir karakter. Olay örgüsü ve karakter seçimlerini çok başarılı buldum kitapta. Çerezlik tabir ettiğim kitaplardan değil, dolu dolu idi kitap.

    Tavsiyemdir polisiye tutkunları ....

kozmokitap
Kitabın Adı :5. Kurban (Meave Kerrigan #1)
Yazar :Jane Casey
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Orjinal adı : The Burning
Çevirmen :Selin Yurdakul
Sayfa Sayısı :544


   Maeve Kerrigan hırslı bir dedektif ve cinayet masasında isim yapmaya kararlı. Çalışma arkadaşları onun duygusal yönünü zayıflık olarak kabul ediyorlar. Maeve’in son kurban Rebecca hakkında onun acı içindeki ailesi ve dostlarından öğrendikleri arttıkça katili bularak adalete teslim etme azmi de o kadar artıyor. Ama bütün kanıtların yanarak küllere karıştığı olaylarda kimsenin görmediği bir katil nasıl yakalanır?
    İngiltere’de satışa çıktığı ilk hafta en çok satan kitaplar arasına giren 5. Kurban son sayfaya kadar elinizden bırakamayacağınız bir psikolojik gerilim.



Jane Casey Kimdir?

Jane-Casey
Jane Casey 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Genç ve güzel yazar bir ceza avukatı ile evlidir. Suç ve polisiye bir aile takıntısıdır.

Yazar seri katillerin kaldığı hücrelerden bu hücrelerin kokularına kadar bir çok kurguyu kitaplarında işlemektedir. Bu realist bakış açısı ile birlikte tüm dünyada bestseller romanlar yazmıştır.

Yazarın romanları Türkçeye'ye çevrilmeye başlanmıştır. Güzel yazarın ilk yayınlanan kitabı 2010 yılında The Missing olmuştur.




Maeve Kerrigan Serisinin sıralaması:

 5. Kurban
Acımasız
Sessiz Kurban
Parafili
Sakın Hata Yapma
11. Kat
Ölülerin Konuşmasına İzin Ver


                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.