6/13/2017

# Gayle Forman # Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları

Eğer Yaşarsam - Gayle Forman || Kitap Yorumu


kozmokitap




Eğer yaşarsam. ... Bu iki kelimeyi düşünmek bile insanı derinden etkiliyor. Bir de gerçek olduğunu düşünsenize !!!¡¡¡ Mutlu bir genç kız , iyi bir aile ... Bir tatil günü hep birlikte yola çıkarlar.... Ve bir kaza. ... İşte hiç umulmadık bir anda başa gelen talihsiz bir kaza bir aileyi sonsuza kadar değiştiriyor. .. Mia kazadan sonra herşeyi görüp duymaktadır. Fakat bedeni yoğun bakımda, komadadır. Gitmek mi daha kolaydır, kalmak mı? ?? Mia bedeninin yanında bekleyip gitmek ile kalmak arasında sıkışmışken arada geçmişe gidip bize yaşamını ve ailesini anlatıyor. . .

Kitabı okumaya başladığım zaman yaklaşık 3-4 ay önce seyrettiğim bir filmin kitabı olduğunu anladım. Konuyu daha önceden bildiğim için konu beni fazla etkilemedi. Bu tarz konu ve kitapları seviyorum. Bu kitabı da sevdim. Devam kitabını da en yakın zamanda alıp okumayı düşünüyorum.




kozmokitap Kitabın Adı :Eğer Yaşarsam
Yazar :Gayle Forman
Yayınevi :Pegasus Yayınları
Orjinal adı : If I Stay
Çevirmen : Ayşe Blam Dehni
Sayfa Sayısı : 256


Sıradan Bir Günde...
On yedi yaşındaki Mia, bir genç kızın isteyebileceği her şeye sahiptir: sevgi dolu bir aile, ona âşık bir erkek arkadaş, müzik ve olasılıklarla dolu parlak bir gelecek… … bir saniyede her şey değişir...
Bir sabah ailesiyle yolculuğa çıkan Mia’nın hayatı bir anda altüst olur. Kendini, kaza geçirdikleri arabanın enkazından yaralı bedeninin çıkarılışını izlerken bulan genç kız, parçaları yavaş yavaş birleştirince neler kaybettiğinin ve geride bıraktıklarının farkına varacaktır. Hayat ve ölüm, mutlu bir geçmiş ve bilinmezliklerle dolu bir gelecek arasındaki ince çizgide yürüyen Mia, bir günde hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalacaktır.
Eğer Yaşarsam, aşkın gücünün, ailenin gerçek anlamının ve yaptığımız seçimlerin dokunaklı hikâyesi…




                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.