6/13/2017

# Aylin Acar # Göz Seğirmesi # Kitap Yorumu # Yitik Ülke Yayınları

Göz Seğirmesi - Aylin Acar || Kitap Yorumu


Kozmokitap


" Hayat dediğin şeyin mizah anlayışı bizimki gibi değil. Pek güldürmüyor. "

   Kısacık bir öykü kitabı Göz Seğirmesi , sadece  91 sayfa. Okumaya başlıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki bitmiş. Bir saat bile sürmedi kitabı bitirmem . 16 öyküden oluşuyor kitap. Hayatın içinden , gündemdeki olaylardan, çevreden ve çokça da içsel düşünüşlerden.... Mizahi bir dille anlatımış yazar çoğu düşüncesini. Bazı cümlelerinde kendimi, fikirlerimi ve isyanlarımı buldum. Yalnız ben uyanır uyanmaz buzdolabını açıp karşısında bekleyenlerden değilim :)) Ne demek istediğimi kitabı okuyanlar anlar ;)

   Hayata kısa bir mola vermek isteyenler , bu öyküler sizin için iyi bir alternatif olacaktır. Keyifle kalın , bol kitap okuyun :))
Kozmokitap


Kitabın Adı :Göz Seğirmesi
Yazar :Aylin Acar
Yayınevi :Yitik Ülke Yayınları
Sayfa Sayısı :91


Göz Seğirmesi, Aylin Acar'ın sade, akıcı ve samimi bir dille, yer yer mizahi anlatımla kaleme aldığı öykülerini derlediği ikinci kitabı. Yazar, hayatın kâh hüzünlü kâh neşeli anlarına yaptığı kısa yolculuklara okuru tüm içtenliğiyle davet ediyor.

Deniz manzarasına karşı kahvenizi yudumlarken bazı ısrarcı tavırlar canınızı sıkabilir, kahvenizin tadını kaçırabilir. Buzdolabının kapağını sert bir şekilde kapattığınızda, kafanıza plastik pasta tabakları düşebilir. Hayat, size o sertliğin bedelini bu şekilde ödeterek mizah anlayışı ile ilgili bir tüyo verebilir.

Komşunuzun bir katil olduğunu düşünüp, değişik fanteziler kurabilirsiniz. Haberleri açtığınızda aşina olduğunuz mülteci sorunlarını tekrar izleyip üzülmekte bir sakınca görmeyebilirsiniz. Birini kaybettiğinizde, başka bir yerlerde başka bir hayat yaşadığını düşünerek daha az kahrolabilirsiniz.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen hayat ödül olarak sizin yerinize, zamanında fena halde canınıza okumuş birinin tam kalbine sıkarak, şahane bir intikam alabilme fırsatını verebilir. Hayat işte! Sürprizlerle dolu tabii, ama yine de, hayatı nereden yakalamak istediğinizi en iyi siz bilirsiniz.



                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.