6/24/2017

# Ephesus Yayınları # Jennifer McMahon # Kitap Yorumu # Neptün Cinayetleri

Neptün Cinayetleri - Jennifer McMahon


Kozmokitap


"Bu kitap gerilim türünün benzersiz bir örneği. Kurgusu , karakterleri ve anlatımıyla dört dörtlük bir yapıt. "
              - Publishers Weekly - 


    Jennifer McMahon'ın son kitabı Neptün Cinayetleri. Yazarın bizde basılmış tüm kitaplarını okudum ve söylemeliyim ki hepsi birbirinden harika idi. Hepsi gerilim kitabı olması dışında konular ve işleyiş tarzı bütün kitaplarında farklıydı yazarın. Bu nedenle de okurken daha fazla lezzet alıyorum. Kendisini tekrar etmiyor ve beni şaşırtmayı her seferinde başarıyor. Şaşırtmak neden bu kadar önemli derseniz anlatayım. Çek fazla gerilim ve polisiye kitap okuyunca bir süre sonra katili, suçluyu ve kitabın sonunu tahmin etmeye başlıyorsunuz. Bazı yazarlar ve olayların işlenişi genellikle benzerlikler gösteriyor ya da bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyor. Her ne kadar okuma süreci güzel olsa da sonunu tahmin ettiğiniz bir kitabı okumak ile sizi şaşırtan ve sürpriz bir sonla biten kitabı okumak arasında dağlar kadar fark oluyor. Ben her zaman şaşırmayı seviyorum çünkü her defasında hayal gücüm fazla mesai yapıyor ve yazarların kendini geliştirmesi hoşuma gidiyor. Neptün Cinayeetleri'nde de yazar beni şaşırttı ve tahmin ettiğim kişi çıkmadı , olaylar farklı yönde gelişti ve bu durum da okuma sürecimi daha keyifli bir hale getirdi.

   Kitap üç farklı bölümün birleştirilmesi ile oluşturulmuş.  Neptün Cinayetleri ile ilgili bir kitaptan bölümler ; cinayetlerin işlendiği 1985 yılında Reggie , arkadaşları ve ailesi ; 2010 yılında olanlar.....

kozmokitap


   1985 yılında polis karakolunun önüne bırakılmış süt kutusu içerisinde kadın eli bulunur. Bu bir sağ eldir. El bulunduktan beş gün sonra kadınların cesetleri  çıplak ve bağlanmış vaziyette halka açık bir yerde bulunur. Polis araştırma yapmasına rağmen bir ipucuna ulaşamaz. Cinayetlerin işlendiği yer sessiz , sakin ve olaysız bir banliyödür. İnsanlar şaşkındır. Neptünün son kurbanı da Reggie'nin annesidir. Fakat bu son kurbanda bir değişiklik olmuştur. Çünkü el polis karakolunun önüne bırakılmış fakat ceset asla ortaya çıkmamıştır....

   Reggie ve arkadaşları o dönem bu olayı saplantı haline getirmişler fakat bir sonuca ulaşamamışlardır. 2010 yılında Reggie artık büyümüş ve ünlü bir mimar olmuştur. Aldığı bir telefonla tüm hayatı değişir . Annesi bulunmuştur. 25 yıl sonra hayattadır ve ortaya çıkmıştır. Fakat çok hasta ve akli dengesi de bozuktur.

    Geçmişte yaşananlar bir çocuk olan Reggie'nin gözü ile bize anlatılırken , 25 yıl sonrası da bu sefer bir yetişkin olan Reggie'nin gözü ile anlatılıyor. Yaşananlar, katili arama süreci ve bu süreçte aslında Reggie'nin çevresindeki insanları özellikle de annesini tanıma sürecini okuyoruz.

   Sayfaları hızla çevirdiğim ve nasıl bittiğini anlamadığım bir kitaptı Neptün Cinayetleri. Yazarın kalemine bir kere daha hayran kaldım. Beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Gerilim kitapları sevenlere tavsiyemdir.




Kozmokitap



Kitabın Adı :Neptün Cinayetleri
Yazar :Jennifer McMahon
Yayınevi :Ephesus Yayınları
Orjinal adı :The One I Left Behind
Çevirmen : Ataol Sarıçiçek
Sayfa Sayısı :448


1985 yazında Reggie’nin hayatı, okulun dışlanmış öğrencilerinden Charlie ve Tara’yla karanlık bir sırra ortak olunca, derinden sarsılır. Yine aynı yaz Neptün adıyla tanınan seri katil, kaçırdığı kadınların ellerini polis merkezinin basamaklarına koyup cesetlerini halka açık yerlere bırakmaya başlar. Reggie’nin annesi, küçük kızın kendisine en çok ihtiyaç duyduğu esnada ortadan kaybolur ve kadından bir daha haber alınamaz.

   Yaşadığı korkunç yazı ve doğduğu yeri ardında bırakıp meşhur bir mimar olarak hayatına devam eden Reggie, başına gelenler yüzünden kimseye güvenmemekte ve hiçbir şeye bağlanamamaktadır. Ve bir gün kendisine gelen telefonla genç kadın, geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşip Neptün’le hesaplaşmak zorunda kalır.

Jennifer McMahon yine okurlarını kendine has üslubuyla, rahatsız edici sırlarla örülü, ihanetin ve beklenmedik olayların yaşandığı karanlık bir yolculuğa çıkarıyor.




Jennifer McMahon Kimdir ?

Jennifer McMahon
 1968 yılında Hartford, Connecticut, ABD'de dünyaya gelmiştir. İlk kısa öyküsünü üçüncü sınıfta yazan yazar 1991 yılında Goddard College'da lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Vermont College'daki Yazı Programı Yüksek Lisansında bir yıl şiir okumuştur.Bir şiir,bir romana dönüşen karasızlığı ile kendine biraz zaman ayırmaya karar vermiştir. Jennifer McMahon, evsiz barınak personeli, yetişkinler ve akıl hastalığı olan çocuklar için danışman olarak çalışmış, 2000 yılında tam zamanlı çalışmak için işinden ayrılmıştır.Halen Vermont'taki Montpelier'deki evinde yaşamaktadır.

Jennifer McMahon'ın Okuduğum Diğer Kitapları :

Kayıp Kızlar Adası 

29. Oda 

Söylemeyeceğine Söz  Ver

Şeytanın Eli

Eva'nın Çığlığı 




                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.