6/13/2017

# In the Heat of the Summer # John Katzenbach # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları

Sıradaki Sensin - John Katzenbach || Kitap Yorumu

kozmokitap


Merhaba:)) John Katzenbach 'ın kalemini çok seviyorum. Yazdığı psikolojik gerilim kitaplarını ince ince işliyor. Okuyucuyu sıkmadan, gerilimin dozunu abartmadan tam kıvamda yazıyor yazar. Onun yeni kitabı çıkınca dayanamadım ve hemen kitaplığıma ekledim  .

   Sıradaki Sensin' de baş kahramanımız bir muhabir. Elleri arkasından bağlı olarak bir tabanca ile kafasından vurularak öldürülen bir genç kızın haberini yapması ile olaylar başlar. Görgü tanığı ya da herhangi bir ipucu yoktur. Muhabirimiz Malcolm 'un yaptığı haber büyük ses getirir. Bu haberden sonra Malcolm tuhaf bir telefon alır, arayan katildir . Kızı nasıl öldürdüğünün yani sıra biraz kendi geçmişini de anlatır ve bir de haberi vardır : tekrar öldürecektir. ... .

  Malcolm 'un yaptığı haberler, katil ile olan diyalogları, polisin yaptığı araştırma ve telefon görüşmelerinden yakalamaya çalışılan ipuçları ile ilerliyor kitap. Katil kim olabilir ve derdi ne soruları dolandı aklımda kitabı okurken. Benim beklediğimden farklı bir sonla bitti kitap ve aklımdan soru işaretleri kaldı ??? Son kısım daha vurucu olabilirdi diye düşünüyorum .

Kitaptan alıntılar :


 " Kim olduğumu bilmek mi istiyorsun? Söyleyeyim. Ben dünyadaki en kötü şeyim. "

 " Bence kimse güvende değil. Yani gerçek anlamda güvende olmayacak. "

 " ... İlk kurbanım kusursuz bir seçimdi, tamamen şans "

 " İşin özü kurbanların hiçbirinin bana birşey yapmamış olması. Masumlar."




Kitabın Adı :Sıradaki  Sensin
Yazar :John Katzenbach
Yayınevi : Koridor Yayınları
Orjinal adı :In the Heat of the Summer
Çevirmen : Seçil Ersek
Sayfa Sayısı :360


O telefonu açtığın için, artık sen de kabusun bir parçasısın.

Bir gazetede muhabir olan Malcolm Anderson şehirdeki cinayetlerin haberlerini yaparken bir gün hiç beklenmedik bir telefon alır. Telefondaki ses ona kısa süre sonra işleyeceği cinayeti tüm detaylarıyla anlatmaya başlar ve tam da söylediği yerde ve saatte cebinde ‘Bir Numara’ yazan bir notla bir gencin cesedi bulunduğunda, bunun muazzam bir zekayla tasarlanmış cinayetlerin ilki olduğu anlaşılır. İzini bir gölge gibi kaybettiren bu psikopat bir anda Malcolm’ın ve tüm şehrin üzerine bir kabus gibi çöker.

Neden yalnızca onunla iletişime geçtiği sorusuyla boğuşan Malcolm, insanların korkularıyla beslenen bu sıra dışı seri katilin zihnini okuyabilmek ve ondan önce adım atabilmek için bir psikologla işbirliği yapar. Ve çok geçmeden hikayeyi tüm akıl almazlığı ve dehşetiyle medyayla paylaşan kişi olmakla kalmaz, aynı zamanda hikayenin kendisi olur.


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. psikolojik gerilimi seviyorum yaa =) ama yazarı sayende öğrendim, eline sağlık canım =)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.