10/11/2017

# İnci # John Steinbeck # Kitap Yorumu # Remzi Kitabevi

İnci - John Steinbeck || Kitap Yorumu

İnci - John Steinbeck


  Merhaba :))  Yıllar sonra tekrar John Steinbeck  okumak çok iyi geldi . En son ortaokulda Fareler ve İnsanları okumuştum yazarın . Çok sevmiştim , bir ara  tekrar okumayı planlıyorum onu da .


İnce bir kitap İnci ve hemen bitiyor. Fakat anlatmak istedikleri, alttan alttan verdiği mesajlar o kadar güzel ve çok ki yazara hayran olmamak elde değil.

    Sazdan yapılmış bir evde oturan Kino'nun hayatı martı yumurtası büyüklüğünde bir inci bulması ile karmakarışık bir hale gelir. Bir tarafta Kino'nun hayalleri ve umutları diğer tarafta eşinin incinin lanetli olduğuna inanması ve Kino'dan çok çok zengin olan insanların açgözlülüğü, çevresinin beklentileri....

   Beklenmedik bir zamanda bulunan bu inci bize insanların iç yüzünü, medeni görünümlerinin altındaki vahşeti, çıkar söz konusu ise sınır tanımadıklarına gösteriyor.

 Çok keyif aldığım bolca sa üzerinde düşündüğüm bir kitap oldu İnci .  Kasım ayında yazarın Sardalya Sokağını okuyacağız fidan olarak . Katılmak isteseniz kasım 15 e kadar kitaplarınızı hazırlayın:))



İnci - John Steinbeck

Kitabın Adı : İnci
Yazar : John Steinback
Yayınevi :  Remzi Kitabevi
Orjinal adı :The Pearl of the World
Çevirmen :Leyla Özcengiz
Sayfa Sayısı : 93


Dünyanın en büyük mücevherine sahip olmak...


Bu durum, Meksikalı inci avcısı Kino'yu düşler dünyasına sürüklediği kadar kötülük ve felaketlerin de habercisi olacaktır.

Yoksulluk içinde geçen hayatının değişeceğini, karısı Juanna ile evlilik töreni yapabileceğini ve oğlu Coyotito'yu okula gönderebileceğini düşünen Kino, sahip olduğu incinin çevrede kıskançlık uyandırdığını görememektedir.
John Steinbeck, bu kısa romanda insan benliğinin olaylar içinde değişimini yansıtırken, çeşitli toplum katmanlarının davranışlarına da acımasız eleştiriler getirmektedir.


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. merak ettiğim bir kitaptı öğrenmiş oldum konusunu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Konusu çok güzelmiş bitanemmm, ben de okuyayım kısa zamanda :))

    YanıtlaSil
  3. kinonun evini kim yaktı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın içinde belirtiliyor yakan. Kitabı okumak isteyenler için burada belirtmiyorum yakanı.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.