2/08/2018

# Gemi Mezarlığı # Kitap Tanıtımı # Mehmet Ünver # Yitik Ülke Yayınları

Mehmet Ünver’den Soluksuz Okunacak Yeni Bir Roman: “Gemi Mezarlığı”



Mehmet Ünver’den Soluksuz Okunacak Yeni Bir Roman: “Gemi Mezarlığı

“Bir Kuzgun Yaz” ve “İzansız Mahalle” adlı unutulmaz romanların yazarı Mehmet Ünver’in yeni romanı “Gemi Mezarlığı”, genç kuşağın dinamik yayınevlerinden Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı. Romanlarında insanları, tanıklıkları, anıları, eski İstanbul’u nostallik ve başarılı şekilde işleyen Mehmet Ünver, okurlarını iki yaralı ruhun sarsıcı hikâyesiyle baş başa bırakıyor. Akıcı dili ve güçlü kurgusuyla “Gemi Mezarlığı”, şimdiden yılın en iyi romanlarından biri olmaya aday. Kitabın tanıtım metninde okura şöyle sesleniliyor:

Bu koca kentte, küçücük bir çatı odasına sığınmış, yalnız bir kızdı. Sahip olabildiği tek mülkü, bedeniydi ve o bedenin arzularına boyun eğmeyi bir görev olarak kabul ediyordu. Doğduğu topraklarda kol gezen ölümden kaçarken ardına bile bakmamıştı. Uykuları bölündüğünde bedenine sığınıp saatlerce seviştiği erkeğini özlüyordu. Şimdi çıkıp gelse, onunla sevişirken bir haz bulutuna dönüşerek kentin üzerinde uçmaya başlasa, her şey bittiğinde saçaklarda yuvalanmış iki kırlangıç gibi birbirlerine sokulup uyusalar…

“Bir gün sonra ne olacağımızı bilemediğimiz bir dönemdi. İki yaralı beden olarak birbirimize sarıldık ve tek beden olduk. Bundan güzel ne olabilir ki?”

Gemi Mezarlığı: Uzak diyarlardan kopup, bir kurtuluş vahası arayan ağır yaralı iki ruhun olağanüstü öyküsü.

Gemi Mezarlığı, Mehmet Ünver, Yitik Ülke Yayınları, Roman, Şubat 2018, 276 sf, 24 TL






                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.